Tähtitieto

Tähtitieto logo

BLOGI

– Kalevi Riikonen 12.11.2023 –

Ihovoide ensiapuna

Laktoferriini ihovoide on kehitetty erilaisten ihon ongelmien hoitoon.

Finn-Col Laktoferriini ihovoiteella ei ole olemassa minkäänlaista rinnakkaistuotetta, jolla olisi tutkimusten mukaan vastaavat hoitavat vaikutukset vaurioituneella iholla.

FinnCol-ihovoide_1200x630px

Yleisvoiteet voimattomia ihosairauksien kanssa

Syyskesällä v. 2019 mystinen ihottuma alkoi ulkona savusaunan kupeessa olleesta sisävuorellisesta kumihanskasta vasempaan käteen. Tästä tuo ihottuma levisi viikkojen aikana koko kehoon.

Turvotusvaiheet, mielettömät kutinavaiheet ja erilaiset apteekkien kautta saatavat ihonhoitoaineet läpikäytyäni vielä v. 2022 joulun seutuun selkä, sekä keho olivat turvoksissa ja iho alkoi hitaasti parantua.

Vasta vuoden 2022 kesällä löysin Fin Col – luontaisen ihonhoitoaineen ja kutinat loppuivat siihen paikkaan. Ihon pinta alkoi hitaasti mutta varmasti paranemaan.

Kaksi asiaa pitää muistaa:

  1. Ihoa ei saa pestä millään pesuaineella, sillä voide neutraloi pesuainejäämät ja osa tehosta hukkuu turhaan.
  2. Alusvaatteiden pesussa ei saa käyttää MITÄÄN huuhteluaineita. Kun hikoaa, niin niitä aikaa imeytyä kehoon.

Finn-Col ihovoiteen ominaisuudet

  1. Voide on valmistettu puhtaimmista luonnon raaka-aineista. Iho on suurin elimemme, johon ei voi laittaa mitä tahansa, koska iho on hengittävä ja läpäisevä kudos. Aina ihon hoidossa täytyisi välttää synteettisiä aineita kuten parabeeneja, koska ne tuovat usein vain lisää ongelmia tukkeutuneiden ihosolujen muodossa. Avohaavoihin laitettuna emme suosittele laastarin käyttöä, koska voide tyrehdyttää verenvuodon ja iho paranee nopeammin, kun sitä ei suljeta laastarilla.

 

  1. Laktoferriini on proteiini, jolla on viruksia ja bakteereja tappava vaikutus. Jos iho saa infektion seuraa siitä lisää ongelmia, jos tulehdusta ei hoideta. Laktorerriini suojaa voimakkaasti ihoa erilaisilta infektioilta, siksi ongelmaihot toipuvat hyvinkin nopeasti voidetta käytettäessä, jolloin ei pääse syntymään leviämistä ihon kohdista toisiin iho alueisiin.

 

  1. Iho täytyy puhdistaa hyvin ennen voiteen laittamista. Puhdistus on parhainta tehdä puhtaalla vedellä ilman liuottimia, tällöin voiteen teho ei laske sen takia, että iholla olisi sille vieraita aineita, joita laktoferriini joutuisi poistamaan ennen kuin pääsee varsinaiseen ongelman hoitamiseen.

 

  1. Laktoferriini aukaisee tukkeutuneita ihosoluja, jolloin iho pääsee hengittämään ja paraneminen nopeutuu.

 

  1. Voidetta täytyy levittää laajalti ongelmakohdan joka puolelle, jolloin bakteerit ei pääse hoidettavalle ihon alueella.

 

  1. Voidetta laitetaan vaurioituneen ihon alueelle ohuita kerroksia, mieluummin useita kertoja päivässä. Voidetta ei tarvitse poistaa ennen sen uudelleen laittoa iholle. Voide imeytyy nopeasti, jos ihosolut ovat auki. Jos kuitenkin imeytyminen on heikkoa niin siitä ei tarvitse kantaa huolta, koska säännöllisessä käytössä voide aukaisee tukkeutuneet ihosolut muutaman viikon aikana.

 

Palovammakivut poistuvat nopeasti, usein jo minuutin aikana. Usein vältytään vesikellolta, jos voide laitetaan heti palovamman tapahduttua.

Tämä voide tulisi olla joka kodin hoitotuotekaapissa.

Luontaislääkintäkeskuksen antaman tiedotteen mukaan Finn-Col Laktoferriini ihovoide soveltuu myös intiimialueelle puhtautensa ansiosta, esim. hiivaongelmaisista tulee oireettomia. Tämä on tehokas voide kaikkeen ihonhoitoon. On sellaisiakin ihmisiä, jotka ovat kärsineet 30 vuotta iho-ongelmista, mutta tällä voiteella on saatu pysyvää apua.

Hoidon aikana suositellaan myös TerniCol Colostrumia 2 kapselia / päivä, jolloin ihon normalisoituminen ajallisesti puolittuu. (Usein menetetty ihon osa palautuu ennalleen, koska voide uudistaa ihosoluja, eikä arpeakaan ole havaittavissa, jos voide saadaan heti ruhjeeseen / haavaan. Solubiologian dosentti tohtori Saara Lampelon tutkimus on sen osoittanut. Kuiviin silmiin voide laitetaan silmäluomeen, teho on parempi ja vaikutus pitempi, kuin millään tippavalmisteilla.

Voit katsoa Saara Lampelon ja Esa Hellstenin radio-ohjelman, mene sivulle www.finn-col.fi klikkaa yläpalkista osio laktoferriini ihovoide, avaa ohjelma klikkaamalla keltaista kakkukuvaketta niin ohjelma on kuunneltavissa.

Aineisto: Finn-Col tuotekehitysmentori Esa Hellstén & tohtori Saara Lampelo

Tulehtunut selkä, v. 2021 joulukuu

Parantunut selkä , v. 2022 kesällä